Kosovska policija demantuje Kosovo onlajn o događajima na Brnjaku, ali činjenice govore drugačije

Pripadnici Rosu na Brnjaku
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija negirala je danas da su pripadnici specijalne jedinice iz Prištine u blizini prelaza Brnjak pretukli trojicu Srba, objavljeno je na sajtu Kosovske policije. 

Navodi se da vest o pretučenim Srbima koju je prvi objavio Kosovo onlajn “nije tačna i ima za cilj da dezinformiše javnost”. 

Kažu da se nakon zvanične provere pokazalo da su takve informacije neistinite jer, kako tvrde, na prelazu nije bilo zaustavljanja ili kontakta sa bilo kojim demonstrantima. 

Navode da je policijska jedinica usput proverila tri kamiona, odnosno njihove vozače koji su vozili iza konvoja policajaca, i da su tom prilikom policajci zadržali, proverili, a zatim “pustili trojicu vozača kosovske nacionalnosti, koji su dobili uputstva da se jave u policijsku stanicu Južna Mitrovica”.

Kosovska policija je na sajtu postavila fotografije dokumenata te trojice vozača koje su verifikovali policijski službenici sa zatamnjenim ličnim podacima, a za koje tvrde da svedoče i istovremeno negiraju vest o prebijanju trojice Srba.

Kosovska policija navodi da, u cilju pravilnog informisanja javnosti, današnjim saopštenjem demantuje “tendenciozno i neistinito pisanje”. 

“Kosovska policija kao institucija za sprovođenje zakona u svim slučajevima preduzima sve radnje u skladu sa Ustavom Kosova i važećim zakonima, kako bi garantovala javni red i bezbednost, uključujući omogućavanje slobodnog kretanja ljudi i robe na svim prelazima”, navodi se u saopštenju. 

Kao i u jučerašnjoj vesti o napadu na srpskog vozača, koga su pred više svedoka hteli puškama da isteraju iz kola, pa su zatim iz policije demantovali, i ovoga puta kosovska policija demantuje nešto što su tri čoveka u svojim svedočenjima potvrdila.

Kosovo onlajn svakako nema nameru da širi dezinformacije niti smo to ikada radili, naš cilj je samo da pravovremeno prenesemo sve ono što se dešava na prostoru Kosova i Metohije, kao i u slučaju događaja na Brnjaku.

mario marko del tintoreto
23. Septembar 2021.
Aha, evo sve verujemo albanskoj policiji...
Владимир
23. Septembar 2021.
Видим по коментарима и овим изјавама фантомске полиције да је ''жртва саму себе напала''. Тужно је живети међу Албанцима кад овако резонују ствари.
Miodrag iz Peći
23. Septembar 2021.
... I to s'leđa... Podrška Kosovo on lajn bastionu istine. Preko četrdeset godina sam pisao za razne novine. Komentarisao na RSE, VOA, DW, onaj zagrebački i ovaj srpski Danas ali Vi ste ih u svemu nadmašili. Kakav metuzalem Koraks vaše karikature su dostojne "Okovanom Patku"... I sve sa merom... Uostalom, na jubilej su svi za Vas imali reči hvale...
Sasa
23. Septembar 2021.
Treba se blokira svi granicni prelazi prema kosovu nek budu
Milica Pavic
25. Septembar 2021.
A bas sam mislila da ce izjaviti da su ih pretukli....hahahah:)