Kosovska policija, nakon nedavne pucnjave u kafiću u Prištini, sprovodi operativni plan „Bič”

Kosovska policija
Izvor: Kosovska policija

U cilju očuvanja bezbednosti, javnog reda i mira, Kosovska policija saopštila je da sinoć sprovodi operativni plan „Bič“.

U toku operativnog plana, očekuje se povećanje policijskih aktivnosti/patrola, uglavnom u urbanim sredinama, u delovima gde ima više lokala, kafića i noćnih barova, navode iz Kosovske policije.

Dodaju da će policija sarađivati sa pravosudnim organima u koordinaciji aktivnosti i reešavanju eventualnih slučajeva koji mogu biti pokrenuti tokom realizacije ovog plana.

„Policija će sa policijskog aspekta tretirati svaku informaciju građana i obaveštenja, kako bi se spriečili slučajevi krivičnih dela. Policijske provere lica i vozila biće pojačane u cilju pronalaženja i oduzimanja zabranjenih predmeta, sa posebnim akcentom na oružje i druga sredstva opasna po život“, navodi se u saopštenju.

Kosovska policija takođe poziva građane da sve sumnjive radnje prijave policiji, jer kako navode, svaka informacija dobijena na vreme može sprečiti krivično delo koje može da dovede u opasnost život i bezbednost građana.

„Policija ostaje posvećena obavljanju svojih dužnosti na profesionalan način u cilju postizanja strateških ciljeva i pružanja najefikasnijih usluga građanima i državi“, zaključuju iz Kosovske policije.