Kosovska policija: Specijalni istražitelji rade na rasvetljavanju slučaja skrnavljenja groblja u Kišnici 

Kosovska policija i reka
Izvor: Reporteri

Kosovska policija je saopštila da su pored istražitelja Policijske stanice u Gračanici, na rasvetljavanju okolnosti skrnavljenja spomenika na pravoslavnom groblju u Kišnici angažovani i specijalni istražitelji sa regionalnog nivoa, dok je tužilac Osnovnog tužilaštva – Odeljenje za teška krivična dela u Prištini, naložio pokretanje postupka u vezi sa tim krivičnim delom, prenosi Ekonomija onlajn.  

Navodi se da je Kosovska policija juče odmah po dobijanju obaveštenja i prijave slučaja reagovala sa najvećom ozbiljnošću, a da su na lice mesta izašle nadležne ekipe za uviđaj, uključujući i forenzičku tehniku, gde su konstatovana oštećenja na pojedinim grobovima pripadnika srpske zajednice.

U Kosovskoj policiji kažu da se zalažu za što brži završetak i najprofesionalniju istragu tog slučaja, rasvetljavanje svih okolnosti i što pre izvođenje pred pravosuđe počinilaca tog, kako navode, ružnog dela.

"Takođe, podstičemo sve građane bez razlike, ukoliko poseduju bilo kakve informacija u vezi sa ovim pitanjem, da ih podele sa Kosovskom policijom kako bi se takvi slučajevi brže otkrivali i više nikada ne bi ponovili", navodi Kosovska policija.

Kako je saopšteno, juče je 15.10 u Policijskoj stanici u Gračanici jedna žena prijavila da je bila na groblju u selu Kišnica i da je videla da su neki spomenici oštećeni.