Krasnići: Kurti nakon sastanka u Briselu da obavesti poslanike šta se dogovorio sa Vučićem

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica DSK Rezarta Krasnići istakla je da nema nikakvih očekivanja kada je reč o novoj rundi dijaloga na visokom nivou zakazanoj za 26. jun u Briselu, ali da je svakako obaveza kosovskog premijera Aljbina Kurtija da nakon tog sastanka obavesti poslanike u Skupštini o čemu je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Gazeta Blic.

"Sastanak Kurtija i Vučića 26. juna je samo još jedan sastanak, ne očekujem ništa od tog sastanka. Kurti ide na dijalog kao premijer kažnjen od Evropske unije i sa predstavnikom države koja je izvršila teroristički napad na Kosovu i to je za mene nedopustivo", smatra Krsnići.

Poručuje da njena stranka kao predstavnik opozicije zahteva da Kurti posle sastanka u Briselu o njemu izvesti poslanike u Skupštini Kosova.

"Pre nego što Kurti počne da priča o novim temama, mora da zahteva odgovornost za sporazume o kojima je pregovarao i koji se ne sprovode, sporazum o nestalim licima, sporazum o energetici na severu, da zahteva odgovornost i oslobodi sve građane Kosova koji su uhapšeni u Srbiji, kao bivše vojnike OVK. Mi ćemo kao opozicija posle ovog sastanka zahtevati da dođe u parlament, jer ima obavezu da nas obavesti o čemu se dogovara sa Vučićem", poručila je ona.