Krasnići: Nepravedno je reći da se proces za izbore na severu odugovlači

Eljbert Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Ministar za lokalnu samoupravu Eljbert Krasnići rekao je da nije fer reći da se proces smene gradonačelnika odugovlači, jer su, kako je kazao, preduzete sve neophodne zakonske akcije po tom pitanju, prenosi Dukađini.

Krasnići je kazao da su potpisi za peticiju za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova predati Centralnoj izbornoj komisiji i da nije na njemu da više govori o tom pitanju.

"Vlada je bila voljna da izradi Administrativno uputstvo za mesec dana i mi smo to uradili. Sada imamo dokument i na osnovu njega imamo pokrenut proces u četiri opštine u zemlji. Svi potpisi koji su prikupljeni za smenu gradonačelnika predati su Centralnoj izbornoj komisiji", rekao je Krasnići.

Građani u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, naime, prikupili su potpise u okviru peticije za smenu gradonačelnika prema Administrativnom uputstvu Ministarstva lokalne samouprave iz septembra prošle godine. Potpisi su predati Centralnoj izbornoj komisiji koja treba da utvrdi da li je prikupljen minimum od 20 odsto upisanih birača u ovim opštinama i ova ocena CIK se trenutno čeka.