Krasnići o hapšenju direktora KEK: Dokaz da Kurtijeva vlada zloupotrebljava energetski sektor

Memlji Krasnići
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići kaže da je hapšenje izvršnog direktora KEK Nagipa Krasnićija najbolji dokaz onoga što njegova stranka govori već mesecima, da Vlada kosovskog premijera Aljbina Kurtija vrši najveće zloupotrebe upravo u energetskom sektoru.

Krasnići je na Fejsbuku naveo da Kurti mora odmah da se izjasni o hapšenju, kako je naveo, prijatelja i partijskog kolege.

"Zloupotrebe od strane članova Kurtijeve vlade čitavog lanca energetskog sektora, od proizvodnje do potrošnje, nisu ni slučajne ni nenamerne. Poskupljenje struje za preko 100 odsto prošle godine, drugo poskupljenje za 15 odsto pre nekoliko dana, nezakonito plaćanje preko 100 miliona evra za račune Srba na severu, blokada izgradnje novih proizvodnih kapaciteta, kao i jeftina prodaja i skupa kupovina struje, ostavljaju sumnju da su deo korumpirane piramide koju je stvorila Kurtijeva vlada i na čijem čelu stoji ambasador Kosova u Hrvatskoj sa optužnicom Martin Berišaj, koji je osovina najvećeg regionalnog korupcionaškog skandala trgovine energijom i pranja novca”, rekao je Krasnići.

Dodao je da je nakon novih činjenica, uprkos dokazima koje su dali Parlamentarnom istražnom odboru, sada potvrđeno da su se izvršni direktor KEK Nagip Krasnići i ambasador Martin Berišaj tajno sastajali i sa drugim trgovcima u Zagrebu.

“Pozivam Tužilaštvo Kosova i sve nadležne organe da sa najvećom ozbiljnošću pristupe slučaju i da jednom zauvek privedu pravdi sve umešane u ove lančane korupcionaške afere”, zaključio je Krasnići.