Krasnići: U Vladinom programu se ne pominje sever Kosova

Skupština Kosova
Izvor: Epoka e re

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići je na današnjem zasedanju Skupštine Kosova izrazila zabrinutost što se u vladinom programu ne pominje sever Kosova, rekavši da to negativno utiče na Albance iz tog dela, prenosi Ekonomija onlajn.

„Za mene kao poslanika i građane koji su mnogo žrtvovali za oslobođenje i nezavisnost zemlje je zabrinjavajuća činjenica da Vlada ne misli na sve građane, pa se nigde ne pominje sever Kosova, koje čini približno 17 odsto teritorije Republike Kosovo“, rekla je Krasnići.

Istakla je da se u programu Vlade ne pominje ekonomski razvoj za sever Kosova ni integracija severa i građana koji žive na severu.

„Kurti i njegova Vlada treba da razmisle o tom delu, jer je to deo teritorije Republike Kosovo, a ne druga država, o kojoj vidimo izveštaje u medijima kojoj neprestano stižu investicije za povećanje etničkog prisustva srpskog naroda“, dodala je Krasnići.

Naglasila je da u Vladi sede isti ljudi koji su 10 godina kritikovali prethodne vlade i pozivali na veću posvećenost severu, a da su ga sada potpuno zanemarili.

„Smatram da bi vladinom programu trebalo da bude deo o ekonomskom razvoju Severne Mitrovice, kako bi podstakla albanske građane koji žive u tom delu, da nastave svoje aktivnosti na imanjima koja poseduju“, rekla je imeđu ostalog Krasnići.