Krieziu: Kurti stanuje u kući od 230 kvadrata staroj 50 godina, plaća kiriju 250 evra

Perparim Krieziu
Izvor: Ekonomia Online

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu tvrdi da premijer Kosova Aljbin Kurti stanuje u kući od 230 kvadrata staroj 50 godina i da plaća kiriju od 250 evra mesečno.

Povodom jučerašnih medijskih izveštaja bogatstvu kosovskih funkcionera, u kojima je navedeno da je Kurti kupio stan vredan 400.000 evra, Krieziu je na Fejsbuku napisao da Kurti stanuje u kući svojih sunarodnika Bljerima i Šege Zagrađe koji žive u Norveškoj.

"Premijer ih poznaje nekoliko godina. Bljerim i Šega Zagrađa su želeli da premijeru Kurtiju dozvole da besplatno živi u njihovoj kući, ali je Kurti odbio. Dogovoreno je da Kurti plaća kiriju onoliko koliko je ranije izdvajao za stan u blizini gradskog parka u Prištini. Kuća u Taslidžu u kojoj živi premijer nema 500 već 230 kvadrata. A ovaj prostor nije u potpunosti iskoristiv. Dve sobe su neupotrebljive, jedna je zaključana sa stvarima vlasnika a drugu koristi obezbeđenje. Kuća je stara oko 50 godina", rekao je Krieziu.

Portparol kosovske vlade istakao je da je Kurti odlučio da promeni mesto stanovanja po uputstvima savetnika za bezbednost.

"Oni su ocenili da su obezbeđenje i kosovska policija imali mnogo poteškoća u pripremi i organizaciji obezbeđenja mesta gde je premijer živeo blizini u gradskog parka.