Krtinić: Nije nas primio ni Ugljanin ni bilo ko drugi, rekli su da se obratimo nadležnom ministarstvu

Sanja Krtinić
Izvor: Kosovo Online

Sanja Krtinić koja je bila među građanima koji su pokušali da predaju peticiju za opoziv gradonačelnika kaže da ih niko nije primio u Opštini Severna Mitrovica, pa ni predsednik Skupštine Nedžat Uglanjin, kao i da im je rečeno da ta institucija nije nadležna za zahtev i da treba da se obrate nadležnom ministarstvu.

"Kao predstavnici građana uputili smo se u Opštinu zbog predaje zahteva za opoziv gradonačelnika Severne Mitrovice. Kada smo stigli u zgradu Opštine na samoj recepciji su nas zaustavili i pitali šta tu radimo. Kada smo im objasnili da želimo da predamo zahtev, oni su ga preuzeli i otišli na sprat kako bi proverili da li je taj zahtev za Opštinu u Severnoj Mitrovici. Vratili su se i rekli nam da ne mogu da preuzmu zahtev, jer nije u njihovoj nadležnosti i hteli su da nas vrate. Pozvali smo se na Zakon o lokalnoj samoupravi, na sve ostale zakone i administrativna uputstva i protokole koji govore da to jeste nadležnost opštine", kaže Krtinić za Kosovo onlajn. 

Dodaje da su zahtevali da opštinska služba u čijoj je to nadležnosti primi zahtev. 

"U nekoliko navrata su nam vraćali zahtev i na kraju su nas uputili na nadležno ministarstvo, odnosno na centralni nivo. Želela bih da demantujem gospodina Ugljanina. Svim silama smo se trudili da se naš zahtev prihvati na lokalnom nivou kod nadležnih organa, papiri koje smo dostavili su nam vraćeni, a Ugljanin se nije pojavio. Insistirali smo da nas prime nadležni kako bi usvojili naš zahtev. Jesmo tražili prijem, ali ga nije bilo, već su nam dali samo obrazloženje da treba da se javimo nadležnom ministarstvu", objašnjava Krtinić.