Kurti i Redžepi na otvaranju Bošnjačkog kulturnog centra u Prizrenu

Aljbin Kurti i Emilija Redžepi
Izvor: Lajmi

Premijer Kosova Aljbin Kurti zajedno sa zamenicom premijera za pitanja manjina Emilijom Redžepi prisustvovao je svečanom otvaranju Bošnjačkog kulturnog centra u Prizrenu, a povodom Dana Bošnjaka na Kosovu, navodi se u saopštenju kabineta premijera, prenosi Ljajmi.

Tom prilikom premijer Kurti istakao je da ceni doprinos Bošnjaka u razvoju Kosova, napominjući da su danas predstvanici Bošnjaka sastavni deo vlade i da direktno utiču na donošenje važnih odluka. 

„Čast mi je što sam danas sa vama i što se Dan Bošnjaka obeležava kako dolikuje“, rekao je premijer Kurti na početku svog obraćanja.

Zamenica premijera Redžepi je iskazala zadovoljstvo što se zajedno sa premijerom Kurtijem obeležava ovaj praznik Bošnjaka otvaranjem Kulturnog centra u Prizrenu.

„Ponosna sam što smo zajedno sa vama radili na tome da danas u Prizrenu Bošnjaci imaju svoje sastajalište, svoj kutak za mlade, nevladine organizacije, kulturno-umetnička društva, žene, penzionere, mesto gde mogu da slušaju muziku na svom jeziku. Ovim centrom čuvamo i negujemo kulturno nasleđe zajedno sa svim ostalim zajednicama u Republici Kosovo", poručila je Redžepi.