Kurti, Konjufca i Haradinaj u poseti Islamskoj zajednici

Kurti u poseti islamskoj zajednici
Izvor: Reporteri

Kosovski premijer Aljbin Kurti, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca, kao i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj posetili su Islamsku zajednicu Kosova povodom Ramazanskog bajrama i istakli zadovoljstvo zbog susreta se sa muftijom Trnavom, prenosi Albanijan post.

Tokom posete premijer Kurti čestitao je svim vernicima ovaj praznik.

"Čestitam Bajaram svim vernicima, bilo je zadovoljstvo sresti se sa muftijom Ternavom posle dve godine, jer je zbog pandemije bilo nemoguće da se sretnemo. Uz molitve za prihvatanje posta, želim svima radost, blagostanje i sreću", rekao je Kurti,

Kurti je takođe zahvalio Islamskoj zajednici na pomoći pruženoj porodicama u nevolji.

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca rekao je tokom razgovora sa muftijom Trnavom da se uloga Islamske zajednice uvek cenila.

"Iskoristiću priliku da svim vernicima čestitam Ramazanski bajram. Zahvalio sam se i muftiji na doprinosu. Uloga Islamske zajednice je uvek bila za cenjena. Oni nastavljaju da neguju solidarnost i dobročinstvo. Zahvalio sam muftiji Trnavi za doprinos nezavisnosti i izgradnji države Kosova", kazao je Konjufca.

Islamsku zajednicu danas je posetio i liderAlijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

"Svim albanskim muslimanskim vernicima ali i ostalima, povodom Ramazanskog bajrama želim srećan praznik, molim Boga da prihvati post svih onih koji su postili. Da zajedno proslavite u radosti", kazao je Haradinaj tokom posete.