Kurti nije na Kosovu već dve nedelje, ne zna se gde je trenutno

Aljbin Kurti
Izvor: Lajmi

Kosovski premijer Aljbin Kurti već dve nedelje ne boravi na Kosovu, a posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u ponedeljak 19. jula, u okviru dijaloga, nije se vratio na Kosovo, prenosi Ljajmi.

Posle razgovora koje je imao u Briselu, premijer Kurti se nije vratio na Kosovo i nije poznato da li je iz Belgije otputovao u neku drugu zemlju.

Kurti je sa Kosova otišao u Grčku 8. jula, gde je prisustvovao okruglom stolu u organizaciji grčke vlade i lista "Ekonomist", a zatim je prisustvovao "Simi" simpozijumu  u Atini. Tokom njegovog boravka u Grčkoj, skoro 2.000 građana opštine Dečani imalo je trovanje, a u opštini je proglašeno vanredno stanje. Uprkos brojnim kritikama, Kurti se nije vratio na Kosovo, već je nastavio put do sledeće destinacije - Francuske.

Sa suprugom i kćerkom, Aljbin Kurti je posetio Filmski festival u Kanu gde je prisustvovao premijeri kosovskog filma "Nema mesta", koji se takmičio za "Zlatnu palmu". Film nije uspeo da osvoji nagradu, a Kurti se uputio u Beligiju.

U Briselu se premijer Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa srpskom delegacijom i predstavnicima Evropske unije, i od tada nema zvaničnih informacija o tome gde boravi.

Ljajmi prenosi da na pitanja koja su poslali kabinetu premijera i portparolu Vlade Kosova redakcija lista još nije dobila odgovor i napominje da je kancelarija Vlade Kosova "hermetički zatvorena za medije", koji imaju priliku da postave pitanja na konferencijama za novinare koje se retko održavaju.

Stefan
21. Jul 2021.
hahaaha
kojot mirkovski
21. Jul 2021.
Verovatno je otisao u Vasington na ribanje posto se izgleda ne ponasa onako kako gazde ocekuju (bilo bi dugo sada da nabrajam koje je cuske i packe vec dobio od Amerikanaca i svojih ostalih zapadnih gazdi zbog raznih nebuloza koje je pravio i izjavljivao).
kpd
21. Jul 2021.
ma nastavio odmor u Pozarevcu tu je letovao 99-te
Oni
22. Jul 2021.
Bravo Kurti