Kurti: Ogorčen sam zbog manipulacije glasovima manjinskih zajednica

Aljbin Kurti
Izvor: Koha ditore

Lider Pokreta Samoopredeljnje Aljbin Kurti rekao je da je ogorčen manipulacijom glasovima manjinskih zajednica, i dodao da je to urađeno po unapred smišljenim strategijama, prenosi Reporteri.

Kurti je dodao da u tom pogledu treba koristiti pravna sredstva, kako se ova "krivo prikazana volja građana ne bi odrazila na iskrivljenu zastupljenost u Skupštini Kosova".

"To je učinjeno s unapred smišljenim strategijama kako bi se zloupotrebile ustavne prilike i privilegije kako bi se podrivala zastupljenost zajednica, u ovom slučaju bošnjačke zajednice. Naravno, svi smo ogorčeni i moramo učiniti sve da se to više nikada ne ponovi. Advokati bi trebalo da iskoriste priliku za ovo, ja sam kao sledeći premijer izrazio duboko nezadovoljstvo ovom manipulacijom i zloupotrebom čije poreklo uopšte nije na Kosovu, već u Beogradu", rekao je Kurti za RTV Besa.

 

 

Miodrag iz Peći
01. Mart 2021.
Pre si tražio "Poštene Srbe" a sada želiš "Poštene Bošnjake i Gorance" neće to više moći. Srbi, Bošnjaci i Albanci će glasati za one koji će ih predstavlati a ne razne Komšiće i Trajkovićke i Tute Bute...