Ljatifi: Rešitaj nije poštovala stav stranke, ABK će razmotriti njen postupak

Ljatifi
Izvor: Facebook

Zamenik predsednika Alijanse za budućnost Kosova Smajlj Ljatifi ocenio je da učešće poslanice te stranke Aljbene Rešitaj u izboru Vjose Osmani za predsednika Kosova samo pokazuje da u ABK postoji demokratija, prenosi Gazeta Ekspres.

"Stav ABK je od početka jasan. Nismo želeli da budemo deo procesa za izbor predsednika. Naša stranka je imala svog predsedničkog kandidata, Ramuša Haradinaja. Iako smo imali smo stav da nemamo razloga da doprinesemo kvorumu, naša koleginica Aljbena Rešitaj je bila deo izborne sednice. Verujem da je svesna svojih postupaka", rekao je Ljatifi.

Iako se ne slaže sa tom njenom odlukom, Ljatifi napominje da je Rešitaj svojim ranijim angažmanom dosta dobrog uradila za ABK.

"Ona je deo ABK i do sada je dala veliki doprinos stranci. Ipak, smatram da bi u budućnosti trebalo da budemo više fokusirani tako da odluke stranke svi njeni članovi poštuju", rekao je Ljatifi.

Prema njegovim rečima, odluka Rešitaj da ne poštuje odluku ABK, biće posebno razmatrana u okviru stranačkih struktura.

"Mislim da nije izabrala najprikladniji trenutak da doprinese izboru predsednika, pogotovu što je stranka bila protiv toga", rekao je Ljatifi.