Mandžuka: Samoopredeljenje nema 30.000 lažnih profila, ali znamo ko ima

Arljind Mandžuka
Izvor: Facebook

Portparol Poketa Samoopredeljenje Arljind Mandžuka odbacio je optužbe predsednika DSK da vladajuća partija ima više od 30.000 lažnih profila na društvenim mrežama.

Mandžuka je objavio na svom Fejsbuk nalogu video snimak u kome demantuje predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljumira Abdidžikua da vladajuća partija manipuliše lažnim nalozima.

„Zastupnik Abdidžikua je naveo da na društvenim mrežama postoji preko 30.000 lažnih naloga. Pogledajte njegovu poslednju objavu i ostale ispod da vidite gde se nalaze ti lažni profili”, napisao je Mandžaku.

Lider DSK je gostujući na Kljan Kosovo izneo tvrdnju o velikom broju lažnih naloga na društvenim mrežama koje vlast koristi za svoju propagandu.

“Nemojmo se plašiti i izgraditi prozapadno društvo. Ne društvo kakvo smo sada postali, koje je plen, žrtva propagande koju sponzorira vlada, sa lažnim nalozima na Facebooku i Twitteru. Preko 30.000 je već identifikovano i vrlo brzo ćemo ih razotkriti, 30.000 lažnih naloga je na Fejsbuku i Tviteru koji su sponzorisani, sumnjamo i razotkrićemo ih i koji su vezani za jezik moći, da li su interni ili ja ne znam spolja”, rekao je Abdidžiku.