Meki: Dijalog između Beograda i Prištine jedini put Kosova ka EU

Erin Meki
Izvor: Zeri

Direktorka za Evropu i Evroaziju Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Erin Meki ocenila je da je budućnost Kosova u EU ističući da je napredak u dijalogu između Beograda i Prištine jedini put za njegovu integraciju u evroatlantske strukture, piše Telegrafi.

Maki je naglasila i da će USAID uprkos neslaganjima sa "određenim vladama", ostati posvećen podršci narodu Kosova.

"Iako se možemo suočiti sa neslaganjima ili izazovima sa određenim vladama, naša posvećenost narodu Kosova ostaje čvrsta i stabilna", poručila je Meki na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.

Podsetila je da je sekretar SAD Entoni Blinken poručio da je dijalog između Kosova i Srbije jedini način da se ostvari napredak na putu ka EU.

"Budućnost Kosova je unutar Evrope. Sekretar Blinken je nedavno ponovio da je dijalog uz posredovanje EU pravi i jedini put napred za Kosovo da unapredi svoju integraciju sa evropskim i evroatlantskim institucijama. Kao što smo radili u proteklih 25 godina, USAID će ostati nepokolebljiv u svom partnerstvu sa Kosovom kako bi osigurao da zamah ka ovoj budućnosti ne posustane, već da se ubrza i na kraju nastavi", rekla je Meki.