Metak pronađen u dvorištu Arbena Taravarija, policija pokrenula istragu

Arben Taravari
Izvor: Fcaebook, Arben Taravari

U dvorištu kuće predsednika Alijanse za Albance Arbena Taravarija jutros je pronađen metak, prenosi Ora24.tv.

Policija je već u Taravarijevom domu, a više informacija biće dostupno tokom dana.

Nezvanični izvori bliski lideru stranke i gradonačelniku Gostivara Arbenu Taravariju otkrivaju da je pronađeni metak preteća poruka Taravariju, nakon poslednjih dešavanja u stranci.

Lider Alijanse Albanaca juče je javno najavio da bi njegova partija trebalo da se pridruži albanskom opozicionom frontu.

Bivši lider i aktuelni predsednik Centralne skupštine Alijanse za Albance Zijadin Sela saopštio je sinoć na konferenciji za novinare u Tetovu da je protiv odluke predsednika stranke Taravari partija da se priključe albanskom opozicionom frontu na predstojećim izborima. Sela smatra da stranka na izbore treba da izađe samostalno, a konačnu odluku treba da donesu organi stranke.

Nakon što je Sela juče najavio inicijativu za smenu aktuelnog predsednika Taravarija, nesuglasice među članstvom stranke prerasle su u fizičke obračune. Fizički je napadnut Driton Nebiu, direktor Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, koji je protiv jednostrane odluke Taravarija da na predstojećim izborima nastupi u koaliciji sa albanskom opozicijom.

Nebiu je u Odeljenju unutrašnjih poslova Tetovo prijavio fizički napad koji se dogodio u ugostiteljskom objektu, u koji je otišao zajedno sa članovima stranke Alijansa za Albance nakon konferencije za novinare stranke. 

Policija je potvrdila da je incident prijavljen sinoć u 19.40 časova i da rade na rasvetljavanju slučaja.