Mišel pozvao države članice EU da obezbede stipendije za Koledž Evrope u Tirani

Šarl Mišel
Izvor: Društvena mreža "X"

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozvali su uoči samita EU-Zapadni Balkan države članice da obezbede stipendije za novi ogranak Koledža Evrope u Tirani.

“Uoči samita EU-Zapadni Balkan u decembru, pozvali smo države članice da obezbede stipendije za novi ogranak Koledža Evrope u Tirani i pomognemo im da imaju dobar početak.

Novi kampus će već sledeće godine ugostiti studente iz regiona, EU i šire”, napisao je Šarl Mišel u objavi na društvenoj mreži “X”.

“Telekom Srbija” već se uključila u ovaj projekat. Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić i rektorka Koledža Evrope Federika Mogerini potpisali su u ponedeljak u Brižu Memorandum o razumevanju, zahvaljujući kojem će ta kompanija stipendirati 10 studenata na ovom koledžu, a oni će, zauzvrat, raditi godinu dana za „Telekom“.

Lučić je tada rekao da će stipendiranjem 10 studenata kompanija dobiti novu generaciju menadžera koji će naučiti kako funkcioniše EU i doprineti njenom uspešnom poslovanju.

"Ovo je samo jedan korak napred", rekao je Lučić i istakao da je Koledž Evropa najbitnija institucija u Evropi imajući u vidu da je većina zaposlenih u Evropi upravo tu završila postdiplomske studije, koje obuhvataju studije ekonomije, prava i administracije.

"Mislimo da ćemo stipendiranjem 10 mladih ljudi kao kompanija dobiti jednu sjajnu novu generaciju menadžera, koji će ovde naučiti kako funkcioniše EU, napraviti nove konekcije sa tim mladim ljudima i doprineti da naša kompanija još uspešnije posluje", rekao je Lučić.