MTIP oduzelo sertifikate još 15 privrednih subjekata, među njima kompanije Bljerima Devolija

Ministarstvo trgovine, industrije i preduzetništva
Izvor: Facebook

Ministarstvo trgovine, industrije i preduzetništva Kosova oduzelo je sertifikate još 15 privrednih subjekata, jer su, kako su saopštili, te privredne kompanije prilikom registracije dostavile dokumente čija je sadržina suprotna ustavnim principima i zakonima koji su na snazi na Kosovu, to jest sadržala su Srbiju kao naziv države.

Među kompanijama koje su ostale bez sertifikata su "Devolli Group", "Vitaland" i "Globosos", koji su u vlasništvu jednog od najvećeg preduzetnika na Kosovu Bljerima Devolija, prenosi Reporteri.

Iz Ministarstva upozoravaju da će se oduzimanje sertifikata privrednim društvima, kod kojih su utvrđeni isti ili slični prekršaji, nastaviti i narednih dana.

"Ovih 15 privrednih društava, u dokumentaciji vlasnika ili ovlašćenih zastupnika, ima neustavan sadržaj: 'Peć, Republika Srbija', 'Peć, SRB', 'Gnjilane, Srbija', 'Priština, Srbija', 'Đakovica, Republika Srbija','Kosovska Mitrovica, Republika Srbija' itd," navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Odluka o uklanjanju novih 15 sertifikata dolazi nekoliko nedelja nakon što je sličnom odlukom resorno ministarstvo oduzelo dozvolu za rad Televiziji Kljan Kosova.