Mustafa: Kosovu će trebati dosta vremena da povrati poverenje SAD i EU

Isa Mustafa
Izvor: Lajmi

Bivši premijer Kosova Isa Mustafa skeptičan je oko toga da li će se pristup EU prema Kosovu promeniti nakon pisma međunarodnih političara Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji, prenosi Ekonomija onlajn. 

Mustafa ističe da Kurtijeva vlada mora da promeni svoj pristup, pa da sačeka da se tako nešto desi od međunarodnih saveznika.

"Kosovo bi moralo da promeni svoj pristup prema sebi da bi moglo da očekuje da drugi promene pristup prema njemu. Ova vlast je učinila da se njihove greške, nepoštovanje međunarodnih partnera i populizam primećuju i osude više od politike koja izaziva sukobe, nestabilnosti i političke destrukcije Srbije. Srbija zaslužuje da bude sankcionisana", kaže Mustafa.

Prema njegvovim  rečima, Kosovu je potrebno mnogo vremena da povrati poverenje koje su izgubile  od SAD i EU.

"Bojim se da će Kosovu trebati mnogo vremena da dobije ponovo poverenje SAD i EU. Ova vlada će prihvatiti i ispuniti sve američke i evropske zahteve, a Kosovo će biti gore nego pre dolaska Aljbina i Vjose na vlast", kaže Mustafa.

Mustafa ocenjuje Kurtija kao premijera sa populističkom politikom, te da će jedino tako biti upamćen.

"Svi znamo da populistička politika osigurava glasove u situacijama krize državne svesti, ali da nas ne pokreće napred", rekao je Mustafa.