Novi napad na KO: Urednicima se preti streljanjem bez suđenja

Kosovo Online - Sve o Kosovu na jednom mestu
Izvor: Kosovo Online

Portal Kosovo onlajn još jednom je bio meta napada, ovoga puta preko društvenih mreža, gde je navedeno da portal podržava "šiptarski separatizam" i aktivno ga promoviše. Urednicima portala čak je zaprećeno "streljanjem bez suđenja".

Na instagram nalogu "identitet.rs.srb" navedeno je da su zaposleni na portalu "Srbi koji podržavaju tzv. nezavosno Kosovo" i da se na njemu svakodnevno koriste termmini "Predsednik Kosova" i "premijer Kosova".

"Nadamo se da će jednom Srbija postati pravna država koja će najstrožije kažnjavati one koji promovišu separatizam kao što to rade novinari portala Kosovo online", navodi se u objavi.

Ispod objave usledio je niz komentara u kojima su se koristili najpogrdniji izrazi, a u jednom od njih koji je potpisao izvesni "n.r_drole" piše da se nada da će u najskorije vreme "početi streljanje bez suđenja uz pismenu potvrdu dva svedoka o učinjenom zlodelu protiv države i naroda". 

"Nadajmo se da će mo u najskorije vreme početi takve da streljamo bez suđenja uz pismenu potvrdu dva svedoka o učinjenom zlodelu protiv države i naroda inače naje.....", piše u objavi.

Portal Kosovo onlajn često je na meti napada najčešće prištinskih medija, a više puta i hakerskih napada. Pre manje od mesec preko mejla stigla je i dojava o bombi podmetnutoj u redakciji, za koju je utvrđeno da je bila lažna.

Napade na Kosovo onlajn osudili su Udruženje novinara, ali i Sindikat novinara Srbije.