Odbornici GI Za Zubin Potok preuzeli mandate, pa podneli ostavke

Zubin Potok
Izvor: Facebook

Troje srpskih odbornika Građanske inicijative Za Zubin Potok, koji su 26. januara preuzeli mandate u Skupštini te opštine, koja su ostala upražnjena nakon povlačenja odbornika Srpske liste, ubrzo su se predomislili i podneli ostavke na odbornička mesta, potvrdio je za Kosovo onlajn Slaviša Biševac.

 
On je jedan od troje odbornika koji su preuzeli mandate, a preuzeo je i mesto predsedavajućeg Skupštine opštine Zubin Potok.
 
„Prihvatili smo mandate koji nam sleduju po sistemu automatizma, održali Skupštinu, na kojoj joj sam izabran za predsedavajućeg, jer je to srpska opština. Ostavke smo potpisali i predali istog dana, jer ne možemo da funkcionišemo normalno dok se situacija na terenu ne smiri“, rekao je Biševac za Kosovo onlajn.
 
Ova politička grupacija je prethodno saopštila da je odborničke mandate i mesto predsednika SO Zubin Potok preuzela jer je to bio "jedini način da ne dozvole da zakonodavnu vlast u Zubinom Potku u potpunosti preuzmu Albanci".  
 
U saopštenju, koje je objavljeno i na fejsbuku, naveli su da su istog dana pripremili ostavke, kako bi blokirali funkcinosanje opštine.
 
Građanska inicijativa je negirala tvrdnje da su odbornčike mandate preuzeli u dogovoru sa vladom Aljbina Kurtija.
 
"Ovakvim postupkom smo pokazali da ne želimo da preuzmemo vlast uz pomoć Albanaca, niti će to biti po svaku cenu, već da ćemo na nekom sledećim izborima regularno pobediti", saopštila je Gi Za Zubin Potok.