Orlić: Borba za Kosovo se nastavlja činjenicama i argumentima, uvek ćemo se čvrsto držati našeg Ustava

Vladimir Orlić
Izvor: SNS

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da kada je u pitanju situacija na Kosovu, borba se nastavlja činjenicama i argumentima, iako su uslovi "gori od nemogućih". 

"Najlakše je moglo da bude Aleksandru Vučiću da još 2013. godine kaže: "Situacija je užasno teška, a svi znate kakve su poteze povlačili ovi pre mene i ko je do ovoga doveo i da za to nisam kriv ja, pa nemojte da od mene očekujete da sada uradim nemoguće". Međutim, nikada to nije rekao, već je rešio da se i u tim uslovima, gorim od nemogućih, bori za našu državu, naš narod i isključivo naše interese", rekao je Orlić. 

Istakao je da je jedino Vučić jasno rekao u lice svima da nema priznanja Kosova, kao ni članstva u UN. 

"Mi ćemo se uvek čvrsto držati našeg Ustava - to su naše crvene linije. A od ovih koji govore svakoga dana najodvratnije stvari na račun predsednika Srbije, nikada niste mogli da vidite ili čujete takvu vrstu jasnog stava ili da pokažu takvu hrabrost. Naprotiv", naveo je Orlić. 

Podsetio je da je, zahvaljujući predsedniku Srbije, 28 država povuklo priznanje Kosova, a da su upravo Srbi na KiM sa 75 odsto glasova za izbornu listu "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane", jasno saopštili koga podržavaju i poštuju, za koga smatraju da se jedini bori za njih i njihovu decu.