Orlić: Srbija ne krije da nabavlja razna sredstva za vojsku kako bi čuvala mir

vladimir_orlic_istaknuta_slika
Izvor: SNS

Potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je da Srbija ne krije da nabavlja razna sredstva za vojsku kako bi čuvala mir i da se to moglo videti kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao vojne jedinice u sredu u Nišu, prenosi Pink.

Orlić je naglasio da Srbija nabavlja različita vojna sredstva i sa Istoka i sa Zapada.

"Mi to ne krijemo. Srbija vodi svoju suverenu i samostalnu politiku i nabavljamo sve ono što je za nas dobro, korisno, što našoj državi obezbeđuje stabilnost, sigurnost našim ljudima. Dakle, ništa ne radimo na mala vrata, mi to kažemo otvoreno", rekao je Orlić.

On je dodao da neke države, zbog komplikovanih međunarodnih odnosa, žele da prodaju oružje Srbiji, a neke ne.  

"Ovi koji bi hteli često ne mogu to da urade na jednostavan način jer im ovi drugi ne daju i sve to znamo. Ali i u takvim uslovima mi uvek gledamo šta je za nas najbolje i najvažnije i možemo da budemo više nego ponosni na činjenicu da Srbija ima sve one fantastične stvari koje ste mogli da vidite u ovom obilasku predsednika Vučića", rekao je on.  

Orlić je ocenio da paljenje lutke s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starom u Hrvatskoj predstavlja mržnju prema srpskom narodu. Naglasio je da takvim postupcima pojedinci pokušavaju da uplaše Vučića i nateraju ga da prestane da se bori za Srbiju.

"Kao što vidite, neki smatraju da im je dozvoljeno sve i nažalost, ovi drugi, malo veći i snažniji, to tolerišu i dozvoljavaju da se ponašaju na taj način, pa su se navikli. Raspušteno. To je pre svega refleksija njihovog odnosa prema srpskom narodu i to svi znaju", rekao je Orlić.