Osmani otputovala u Bugarsku, sastaje se sa predsednikom Radevim

Vjosa Osmani
Izvor: Klan Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u dvodnevnu zvaničnu posetu Bugarskoj na poziv svog kolege Rumena Radeva sa kojim će održati bilateralni sastanak, prenosi Kljan Kosova.

Tokom posete Bugarskoj, Osmani će se sastati i sa predsednikom bugarskog parlamenta Veždijem Romanovim.

Na specijalnoj ceremoniji koju organizuje gradonačelnica glavnog grada Bugarske Jordanka Fandakova, Osmani će biti uručen Ključ Sofije.

Na dnevnom redu je i dodela Predsedničke vojne medalje Oružanim snagama Bugarske za doprinos u mirovnoj misiji NATO na Kosovu. Ceremoniji će prisustvovati i predsednik Radev, vršilac dužnosti ministra odbrane Dimitar Stojanov i komandant Združenih oružanih snaga Bugarske Valeri Tsolov.

Osmani će na na Univerzitetu "Sv. Kliment Ohridski"  pred akademskim osobljem, akreditovanim diplomatama i studentima, učestvovati u diskusiji na kojoj će govoriti o miru i prosperitetu kroz evroatlantske integracije u jugoistočnoj Evropi.

Katedri za opšte, indoevropske i balkanske jezike tog Univerziteta, Osmani će uručiti zahvalnicu za vredan doprinos izučavanju, razvoju i daljem negovanju albanskog jezika.

Osmani će se tokom posete Bugarskoj sastati i sa kosovskom dijasporom koja živi i radi u toj zemlji.