Osmani sa Abotom: Vi ste pravi prijatelj Kosova

Vjosa Osmani, Nikolas Abot i Medlin Noks
Izvor: Ekonomia Online

Kosovska predsednica Vjosa Osmani primila je danas u oproštajnu posetu odlazećeg ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasa Abota kojem je zahvalila na kontinuiranoj saradnji i doprinosu u produbljivanju bilateranih odnosa, prenela je Gazeta ekspres.

Osmani je "visoko ocenila" ličnu posvećenost ambasadora Abota koji je, kako je navela, pored svoje uloge u unapređenju odnosa, podržao i mnoge važne stvari za kosovsko društvo.

"Za nas ste više od diplomatskog predstavnika. Vi ste pravi prijatelj Kosova, vredan saradnik i nepokolebljivi pobornik naših težnji za slobodnim, otvorenim i pravednim društvom. Vaša stalna podrška ljudskim pravima, miru i integraciji Kosova u evroatlantsku porodicu, kao i njegovo opšte međunarodno osnaživanje, pokazuje vašu posvećenost Kosovu", rekla je Osmani Abotu.

Poželela mu je uspeh u budućem radu, navodeći da je kao prijatelj na Kosovo uvek dobrodošao.

Osmani i Abot su izrazili spremnost da Kosovo i Ujedinjeno Kraljevstvo nastave saradnju u različitim oblastima, uključujući pitanja bezbednosti, ekonomskog razvoja, obrazovanja, kulture i jačanja ljudskih veza, navodi se u saopštenju kabineta kosovske predsednice.