Osmani sa guvernerkom Ajove: Kosovo nema boljeg saveznika i prijatelja od SAD

Vjosa Osmani i Kim Rejnolds
Izvor: Facebook

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, koja je u poseti Ajovi, sastala se sa guvernerkom ove američke države Kim Rejnolds i tom prilikom istakla da Kosovo nema boljeg saveznika i prijatelja od Sjedinjenih Američkih Država, sa kojima, prema njenim rečima, dele iste vrednosti demokratije, ljudskih prava i međunarodne saradnje.

Prema rečima Osmani, Program o partnerstvu sa Ajovom koji je potpsan pre izvesnog vremena predstavlja suštinski element strateških odnosa sa SAD. 

"Ovaj program igra vitalnu ulogu u našem tekućem vojnom razvoju i naporima za izgradnju kapaciteta, u skladu sa našim ciljevima nacionalne bezbednosti i težnjama za članstvo u NATO-u", naglasila je Osmani, navodi se na Fejsbuk nalogu Predsedništva Kosova.

Na sastanku sa guvernerkom Rejnolds razgovaralo se i o daljoj razmeni studenata, stipendiranju i akademskoj saradnji između univerziteta Kosova i Ajove.

Osmani je, kako se navodi, obavestila Rejnolds o najnovijim dešavanjima na Kosovu nakon događaja 24. septembra u Banjskoj ističući da će Kosovo nastaviti saradnju sa saveznicima, kao i da počinioci tog dela moraju biti privedeni pravdi.

.