Paunović: Kurti ne laže da će Srbi na Kosovu dodatno patiti, ali reakcija Srbije neće izostati

Snežana Paunović
Izvor: SPS

Potpredsednica Narodne skupštine Snežana Paunović izjavila je danas da srpski narod na Kosvu pati već 20 godina, a da je ta patnja intenzivna poslednjih godinu dan,a jer kosovski premijer Aljbin Kurti intenzivno pojačava svoj teror nad njima, prenosi Kurir.

Paunović je ukazala da Kurtijeva izjava nakon sastanka na najvišem nivou u Briselu da će Srpska lista "dodatno platiti i patiti", samo dokazuje da kod Kurtija nema demokratije i da Srbi nemaju prava.

"Radi se o čoveku koji nije sasvim svoj. Kosovu on doživljava kao visoko demokratičnu državu. Diktatorski je naterati da gradonačelnici podnesu ostavku, ali je za Kurtija ultrademokratski izabrati gradonačelnika sa 0.03 odsto glasova. Kakva mu je demokratija, takva mu je država i takav je on lider. Ovo je tragedija za 21. vek u srcu Evrope", rekla je Paunović.

Ona je poručila da Kurti "nema prava da ide do kraja" i da mora da bude svestan da Srbija neće sedeti i čekati da on sprovodi svoje ideje bez reakcije.

"Izjavljuje da će dodatno patiti Srpska lista, a time i narod. Nije on nas nažalost lagao. Srpski narod pati već 20 godina, a zadnjih godinu dana intenzivno pati jer on samo pojačava svoj teror nad njima. Jedino gde nas nije slagao to je gde je rekao da će patiti još više. Samo ne znam da li ima svest da zvanična Srbija neće sedeti i čekati da on sprovodi svoje ideje bez reakcije. Da me ne bi široka javnost shvatila kao nekog ko huška na rat i preti ratom. Pokušavam da objasnim da shvako ima pravo da se zaigra, ali ne i da igra do kraja", zaključila je Paunović.