Petković: Bacića posetili u bolnici, napala ga četvorica albanskih ekstremista

Petar Petković - izjava Zvečan
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je pretučenog Ranka Bacića u bolnici u Peći danas posetio član Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, koji mu je odneo neophodnu pomoć. Kako se očekuje, napadnuti Srbin verovatno će tokom sutrašnjeg dana izaći na kućno lečenje.

"Ja se upravo vraćam iz Kline. Kao što je poznato tamo je juče napadnut Ranko Bacić. Čovek od 67 godina. Napali su ga albanski ekstremisti. Četvorica mladih na jednog starog Srbina. To je apsolutno neprihvatljivo. Poslao sam već danas člana Privremenog organa opštine Klina da poseti Bacića. Ono što smo saznali je da on ima povrede i na glavi i na leđima i na licu. Tako na žalost prolaze mnogi Srbi, koji samo žele da se vrate i da žive u svojim kućima", poručio je Petković.

On je istakao da će predsednik Vučić, kao što je najavio, u Briselu u okviru dijaloga posebno insistirati na pitanju svih incidenata koji su intenzivirani u poslednje vreme na Kosovu i Metohiji.

"Tražimo da Kfor i ostale međunarodne organizacije učine sve kako bi osigurali bezbednost naših ljudi", rekao je Petković.

 

Slavko
13. Jul 2021.
Cetvoro mladica na starca-tuzna nacija Albanci.