Petković čestitao Kurban-bajram

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u ime kancelarije i u svoje lično ime uputio starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosmetu i u ostalim delovima Srbije najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama.

"Ovaj veliki praznik podseća nas uvek i iznova na vanvremenske vrednosti čovekoljublja, uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života. To je praznik koji ukazuje na večno u odnosu na prolazno i materijalno, kako bi se približili uzvišenim duhovnim vrednostima i bližnjima. Neka zato dani praznika doprinesu učvršćivanju i oplemenjivanju porodičnih, prijateljskih i komšijskih veza i neka nas sve zajedno usmere na ličnu i društvenu odgovornost za dobro pojedinca i društva u celini", naveo je Petković u čestitki.

On je poručio da je vreme u kome živimo prepuno izazova i iskušenja, a da se upravo u izazovima pronalazi smisao zajedništva i dodatni podsticaj na zajedničkom istrajavanju u izgradnji bolje i lepše budućnosti za sve građane Srbije.

"Sa željom da radost praznika podelite sa svojom porodicom, komšijama i svim ljudima dobre volje, još jednom vam čestitam Kurban-bajram", naveo je Petković, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.