Petković: Tadića bole uspesi srpske vlasti, zato napada Vučićevu borbu za KiM

Petar Petković
Izvor: Print Screen

Član Predsedništva SNS Petar Petković izjavio je da Boris Tadić zna, kao što ne zna ni šta je sramota, ni šta je obraz, ne bi se usudio da bilo kome, a ponajmanje predsedniku Aleksandru Vučiću govori kako se brane nacionalni interesi.

"Vrhunac je licemerja da Tadić pokušava da omalovaži predsednikov govor u UN, odakle je sam svojevremeno izmestio borbu za Kosovo i Metohiju po nalogu stranih ambasada i prebacio je na teren Evropske unije, za nas značajno nepovoljniji. U Tadićevo vreme više od 100 država sveta priznalo je samoproglašenu nezavisnost KiM, dok danas zahvaljujući bespoštednoj borbi predsednika Vučića imamo 18 povučenih priznanja, uz još devet spremnih otpriznanja", naveo je Petković u saopštenju povodom izjave nekadašnjeg predsednika Srbije Boris Tadić koji je ocenio kao katastrofalan propust u obraćanju predsednika države Aleksandra Vučića u UN što nije jasno podvukao da je za Srbiju neprihvatljivo članstvo Kosova u UN. 

Petković kaže da ti uspesi bole Tadića, zbog čega napada i blati predsednikovu čistu borbu za Srbiju i interese srpskog naroda na Kosovu, "jer ako nešto bivši režim ne prašta - to su uspesi i opipljivi rezultati današnje vlasti".

"Neka ne brinu ni Tadić, ni Đilas ni Jeremić, nastaviće Srbija ekonomski da jača i da brani svoj narod na Kosovu i Metohiji, čuva nacionalno dostojanstvo i samostalnu politiku rukovodeći se isključivo interesima sopstvenog naroda, a ne stranih ambasada i sponzora kako su oni navikli", zaključio je Petković.