Petković: Uz Todosijevića stala cela država

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je danas da je uz Ivana Todosijevića, predsednika opštine Zvečan koji je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, stala cela država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić, Srpska lista i srpski narod, prenosi Tanjug.

Kako je Petković rekao za tv Pink, međunarodni zvaničnici, EU i druge strane diplomate obavešteni su da se tom presudom podižu tenzije na Kosovu i da se zna kakve će biti konsekvence i posledice te "političke presude".

Kako je rekao, njegov advokat će iskoristiti mogućnost vanrednog pravnog leka pred najvišim pravnim instancama Kosova, a da će u zavisnosti od toga zavisiti učešće Srpske liste na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.

"Vladavine prava na prostoru Kosova i Metohije gotovo i da nema i sama presuda Ivanu Todosijeviću je pokazala da prištinsko pravosuđe isključivo služi kao instrument za obračun prištinskih vlasti protiv Srba. Namera Prištine je bila da presudom Ivanu Todosijeviću ućutka ceo srpski narod na prostoru KiM, a to je jedna tendencija koja postoji sada u celom regionu", zaključio je Petković.