Podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj dalo sedam crnogorskih organizacija sa Kosova

udruženje crnogoraca kosova
Izvor: Facebook

Unija Crnogoraca Kosova saopštila je danas da je sedam crnogorskih organizacija sa Kosova uputilo podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i eparhijama Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Crnogorski narod je stotinama godina branio i ugrađivao sebe u pomesnu Pećku Patrijaršiju, i nadalje postojano stoji na braniku majke svih naših crkvi u kojima smo činom krštenja širom ove svete zemlje primali i primamo prvu Svetu tajnu duhovnog rađanja za večnost, navodi se u saopštenju.

Stoga smo, dalje se navodi, sasvim razumljivo od prvog dana uz našu crkvu i verni narod uvereni da ćemo u zajedništvu i bratskoj ljubavi sa verom u Boga odbraniti svetinje u Crnoj Gori od odnarođene vlasti.

“Pozivamo sve verne i pravdoljubive crnogorske organizacije u dijaspori da se oslobode straha i da nam se pridruže u ovoj svetoj misiji, jer braneći svetinje, branimo porodicu, dom i Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Podršku Mitropoliciji crnogorsko-primorskoj dali su: Slobodan Vujičić (Udruženja Crnogoraca Kosova), Jovan Bojić (Nova snaga), Radoman Doderović (Crnogorska liberalna stranka), Boban Filipović (Udruženje kosovskih Crnogoraca “Matica”), prof. Milovan Bešović (Građanska inicijativa “Luča”), Vesna Dabetić (Udruženje žena poreklom iz Crne Gore) i Bojan Nakalamić (Udruženje Crnogoraca Kosova “Duklja”).