Poslanik Samoopredeljenja: Ustavni sud izgubio kredibilitet, razmatramo sve opcije, Tači hoće anarhiju

Artan Abraši
Izvor: Klan Kosova

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Artan Abraši izjavio je večeras da će se ta stranka svim silama suprotstaviti odluci Ustavnog suda koji je odlučio u korist formiranja nove vlade na čelu sa mandatarom Avdulahom Hotijem iz redova Demokratskog saveza Kosova, prenosi Kljan Kosova.

Abraši je u emisiji "Info magazin" na televiziji Kljan Kosova istakao da je posle situacije uspešnog izglasavanja nepoverenja vladi, pravedno da se demokratija Kosova sprovede na način tako da narod kaže svoju reč.

"S obzirom na prethodnu ekspertizu, presedana koji su se dogodili u prošlosti u sličnim slučajevima, mi u Samoopredeljenju čvrsto verujemo da se rešenje ove političke situacije, koju su izazvale stare političke stranke, može naći samo obraćanjem građanima na izborima", istakao je poslanik Samoopredeljenja.

Abraši je ocenio i da je Ustavni sud izgubio kredibilitet i da je ta odluka neprihvatljiva za Samoopredeljenje.

"Veoma smo zabrinuti zbog odluke Ustavnog suda. Veoma nam je žao što je ovaj sud izgubio kredibilitet donoseći političke odluke. Cilj predsednika Kosova Hačima Tačija, zajedno sa starim političkim strankama, jeste da patentira vlast. Cilj je da stvori demokratsku anarhiju, da u budućnosti svakoj stranci koja bude pobedila na izborima onemogući demokratsku vlast", naglasio je Abraši.

Prema njegovim rečima, Samoopredeljenje od objavljivanja ove odluke Ustavnog suda održava sastanke na svim nivoima svojih struktura.

"Čekamo odluku Predsedništva o tome kakve će biti forme našeg protesta", zaključio je Abraši.