Prekopani putevi u opštini Leposavić, sela odsečena, otežano kretanje vozilima

Betonske prepreke na putu ka Jošanici
Izvor: Kosovo Online

U opštini Leposavić prokopani su putevi preko Belog Brda koji vodi ka Kopaoniku u mestu Vlaška Ravan, a nešto ranije jutros postavljene su betonske prepreke visine skoro dva metra na putu u selo Jošanica koji vodi ka selima Berberište, Duboka i ka rudniku Crnac do koga radnici sada mogu da dođu samo peške, a dužina pešačenja puta je oko 4 kilometara. Taj put vodi i ka Novom Pazaru.

Još jedna otežavajuća okolnost je i selo kod Belog Brda, Zaplanina iz kog rudari odlaze u Trepču na posao pa će tako morati na posao zaobilaznim putevima do njega. 

Proteklih dana bageri i kamioni sa dizalicom u pratnji Kosovske policije prekopavali su puteve i postavljali duple betonske prepreke na više mesta i tako su napravili obruč oko Leposavića. Prekopani putevi su u selu Ćirkoviće na mestu Vučja rupa, Stanuloviće, put prema Lukovskoj Banji koji prolazi pored sela Jelakce ali i danas u selima Belo Brdo i Jošanica. 

Tako su mnoga sela odsečena od najbližih varošica i otežano im je kretanje vozilima kako bi dolazili do posla i vraćali se sa istog.