Radojević: Zabrana posete Patrijarhu SPC pokazuje koliki je nivo "demokratije" na Кosovu

Milan Radojević
Izvor: Pink

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević izjavio je da zabrana posete Patrijarhu SPC Porfiriju pokazuje koliki je nivo tzv. "demokratije" na Kosovu i Metohiji.

Radojević je u objavi na Fejsbuku istakao da ćutanje predstavnika međunarodne zajednice pokazuje ili nemoć ili nezainteresovanost, što je u oba slučaja, kako je rekao, opasno i zabrinjavajuće.

"Zabrana posete Patrijarhu SPC pokazuje koliki je nivo tzv. 'demokratije' na Kosovu i Metohiji. Takva je 'sloboda kretanja' koju zamišlja Kurti i njegova Vlada. Srbi na KiM se mogu kretati uz određene uslove. Ovoga puta se drznuo da uslove postavi i poglavaru Srpske pravoslavne crkve.Ćutanje predstavnika međunarodne zajednice pokazuje ili nemoć ili nezainteresovanost, što je u oba slučaja opasno i zabrinjavajuće.Utoliko se odluka o protestima koji traju već 17 dana pokazala ispravnom. Mi, koji živimo na Kosovu i Metohiji, imamo pravo na slobodu, imamo pravo da organizujemo život kako želimo i stoga ćemo u ovoj borbi istrajati", rekao je Radojević.