Rafuna i Šahini: Izjave o ratu na Kosovu plaše investitore

Doznake kosovske dijaspore
Izvor: Reporteri

Stalne izjave političkih lidera o opasnosti od rata plaše strane investitore da ulažu i razvijaju svoje poslovanje na Kosovu, tvrde predsednici kosovske Privredne komore i Poslovne alijanse, Ljuljzim Rafuna i Agim Šahini, prenosi Demokracija.

Poslednja izjava o mogućem ratu na Kosovu došla je od prvog potpredsendika kosovske vlade Besnika Bisljimija.

Predsednik kosovske Poslovne alijanse Agim Šahini rekao je za Radio Kosovo da takve izjave samo štete ekonomskom razvoju Kosova.

„Svi zvaničnici, gotovo bez izuzetka, koriste grub govor, bilo u lokalnim ili međunarodnim medijima, da Kosovo nije bezbedno. Nesigurnost Kosova dolazi od lidera koji ne stvaraju uslove za rad, ne stvaraju uslove za ulaganja, a sve su to za potencijalne investitore poruke nesigurnosti i nepouzdanosti za Kosovo i njegovo tržište“, rekao je Šahini.

Čak i predsednik Privredne komore Kosova Ljuljzim Rafuna kaže da ove izjave ne donose investicije Kosovu.

„Moramo biti veoma oprezni u izjavama, jer izjave o napadima ne donose investicije na Kosovu. Moramo da prenesemo poruku da je Kosovo bezbedna zemlja, dobro mesto za poslovanje, mesto stabilnosti ne samo na Balkanu već i u Evropi“, rekao je Rafuna.

Prema zvaničnim statistikama, mnoga preduzeća na Kosovu premestila su svoje aktivnosti u Albaniju, Severnažu Makedoniju i Crnu Goru.