Rezarta Krasnići: Umesto da slavimo članstvo u SE, obeležavamo godišnjicu uvođenja sankcija

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići izrazila je bojazan da sankcije koje je Evropska unija uvela Kosovu neće biti uklonjene, jer vlada, kaže, ne može da postigne dogovor sa međunarodnim partnerima.

"Umesto da slavimo članstvo u Savetu Evrope, obeležavamo godišnjicu mera koje je nam je uvela Evropska unija. Nadam se onome što je rekao potpredsednik vlade Besnik Bisljimi, ali imam drugačije mišljenje, jer se, znajući šta se desilo na severu, sa dinarom i mostom na Ibru, plašim da mere neće biti“, rekla je Krasnići za Teve 1.

Prema njenim rečima, o pitanju dinara trebalo je razgovarati u kosovskim institucijama, a ne u Briselu.

"Nije trebalo da se o tome razgovara u Briselu i to bez guvernera Narodne banke Srbije. Zabrinjava dokle je dijalog stigao“, dodala je Krasnići.

Očekuje da mere ostanu na snazi, jer nakon izbora za Evropski parlament, procesi u EU, još uvek nisu, kako kaže, konsolidovani.

"Ispunili smo kriterijume koje je tražila EU, a nakon toga smo doneli odluku o dinaru i vratili smo se unazad. DSK se ne slaže sa ZSO, jer ima izvršna ovlašćenja i predstavlja Srbiju u okviru Kosova“, rekla je Krasnići.