Samoopredeljenje traži razrešenje predsednika Skupštine opštine Priština

Pokret Samoopredeljenje
Izvor: Reporteri

Pokret Samoopredeljenje je na konferenciji za medije zatražio utorak vanrednu sednicu Skupštine opštine Priština, tražeći smenu njenog lidera Pelumba Bajćinovca iz Demokratskog saveza Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

Poslanica Nora Keljmendi pozvala je na učešće bez izuzetka na ovoj sednici, koju je ocenila kao veoma važnu kako bi se nastavilo funkcionisanje Skupštine.

"Pokret Samoopredeljenje, uz podršku drugih opozicionih partija, pokrenuo je zahtev za vanrednu sednicu sa jedinom tačkom dnevnog reda, razrešenje predsednika Skupštine opštine“, rekla je ona.

Predsednik odborničke grupe Samoopredeljenja u prištinskoj skupštini Gezim Svečlja rekao je da je Skupština blokirana i nefunkcioniše već dva meseca.

„Kao što znate od 8. februara, kada je DPK najavio izlazak iz koalicije sa DSK u Prištini, barem zvanično, nema vladajuće većine. To se vidi po opštinskim direkcijama, gde je većina direktora iz DSK, entiteta koji je na prošlim opštinskim izborima u Prištini osvojio oko 26 odsto glasova, a danas ima 100 odsto vlasti u izvršnoj vlasti“, izjavio je Svečlja.