Selaković sa Di Majom o položaju srpskog naroda na Kosovu 

Nikola Selakovic
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas telefonom sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđijem Di Majom i informisao ga o situaciji na i položaju srpskog naroda na Kosovu.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Selaković je naglasio da Srbija veoma ceni doprinos koji Italija pruža bezbednosti i stabilnosti na Kosovu i u procesu dijaloga Beograda i Prištine. 

Srpski šef diplomatije je izrazio zadovoljstvo nivoom ukupnih odnosa Srbije i Italije i istakao da oni konstantno napreduju zahvaljujući Sporazumu o strateškom partnerstvu iz 2009. godine. 

Selaković je naveo da se u narednom periodu očekuje poseta ministra Di Maja Beogradu i napomenuo da je to dobar momenat i za održavanje poslovnog foruma.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, Selaković je ukazao na to da je Italija jedan od vodećih privrednih partnera Srbije, navodeći da je ona treći spoljnotrgovinski partner Srbije i drugo najveće izvozno tržište, ali i da spada među deset najvećih stranih investitora. 

Selaković podvukao je da je veoma značajno što se Italija zalaže za proces proširenja EU, i, u tom smislu, zahvalio na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskom putu Srbije.

Sagovornici su se osvrnuli i na situaciju u regionu i na istoku Evrope, a Selaković naglasio da je Srbija posvećena miru i stabilnosti.

Di Majo je čestitao Selakoviću na ostvarenim rezultatima predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na jučerašnjim izborima.