Šerifi: Na izbore se može i bez raspuštanja Skupštine, neka Kurti podnese ostavku

Biljal Šerifi
Izvor: Gazeta Express

Sekretar Socijaldemokratske inicijative (NISMA) Biljal Šerifi ukazao je da kosovski premijer Akljun Kurti ne mora da raspusti parlament kako bi raspisao nove izbore, već da je najjednostavnije rešenje da - podnese ostavku.

Šerifi je pozdravio Kurtijevu odluku o novim izborima, ali i primetio da on, ipak, pokušava da ispadne žrtva, tražeći raspuštanje Skupštine.

"Kurtijeva izjava da ne možemo da idemo na izbore bez raspuštanja Skupštine nije tačna. Sve što treba je da podnese ostavku, a onda možemo da nastavimo sa raspuštanjem. Neka podnese ostavku, idemo na izbore", rekao je Šerifi za Dukađini, uz podsećanje da je i Haradinaj, dok je bio premijer, podneo ostavku, a onda je raspuštena Skupština.

Povodom Kurtijeve izjave da je "srpska vojska viđena kako se kreće nekoliko metara od granice sa Kosovom", Šerifi je ocenio da Kurti od dolaska na vlast samo širi strah.

"Od kada je Kurt došao na vlast, on ne radi ništa osim što širi strah. Ako ih pustite, srpske snage će ući na Kosovo, ali Kfor je tu", rekao je Šerifi.