Sestra poslanika Samoopredeljenja izabrana za glavnog inspektora u Ministarstvu trgovine

Vlada Kosova
Izvor: Reporteri

Bivša načelnica Sektora za pravne poslove u Tržišnoj inspekciji Ljebibe Haljiti imenovana je za v.d. glavnog tržišnog inspektora u Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine, a prema saznanjima portala Demokracia.com nova glavna inspektorka je sestra poslanika Samoopredeljenja Envera Haljitija, prenosi Gazeta ekspres.

Osim sestre, Kurtijeva vlada je ranije udomila i prijatelja poslanika Envera Halitija na veoma visokom položaju u Vladi Kosova. Reč je o Besimu Imeriju, koji je postavljen za šefa Jedinice za praćenje javnih preduzeća.

Kako se navodi, ljudi bliski vladajućem Samoopredeljenju nastavljaju da se zapošljavaju i unapređuju u raznim institucijama, nagrađivani visokim položajima.

Kosovska vlada je pre dve nedelje odlučila da Luljzimu Silji ne produži mandat glavnog tržišnog inspektora, iako mu je ranije tokom ove godine mandat produžen za četiri godine.

Otkako je preuzeo vlast, Kurti i njegovi saradnici su više puta kritikovani zbog nepotizma oko zapošljavanja članova porodice funkcionera Samoopredeljenja u kosovskim institucijama.

Dodaje se i da je Kurti, dok je bio u opoziciji, zbog sličnih postupaka kritikovao tadašnju vlast.