Sinani u Briselu sa kosovskim ambasadorom tvrdi: Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi diskriminisani

Ardita Sinani i Agron Bajrami
Izvor: Gazeta Express

Savetnica kosovskog premijera Ardita Sinani potvrdila je da je ostala u Briselu i navela da je sa kosovskim ambasadorom u toj evropskoj prestonici Agronom Bajramijem razgovarala o položaju Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Ona tvrdi da su Albanci u te tri opštine u Srbiji potlačeni i diskriminisani, prenosi Gazeta ekspres. 

"U Briselu sam srela ambasadora Agrona Bajramija. Bilo je posebno zadovoljstvo posetiti ambasadu Kosova u Briselu, gde me je sa velikim poštovanjem primio ambasador. Razgovarali smo o aktuelnim dešavanjima oko Kosova, ali i o položaju Albanaca u Preševskoj dolini, koji su ostali diskriminisani i potlačeni, što potvrđuju i različiti zvanični izveštaji Evropske unije i uzastopnih američkih administracija", navela je Sinani. 

Sinani je rekla da je usaglašavanje standarda prava nevećinskih zajednica u dijalogu Kosova i Srbije u interesu sutrašnjeg mira među njima.

"Posebno sam zahvalila ambasadoru Bajramiju i osoblju Ambasade Republike Kosovo na njihovom doprinosu i posvećenosti u ovom pogledu", navela je Sinani koja je pre dva dana u Brisel otišla sa prvim potpredsednikom kosovske vlade i glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.