Smailji: Dragi sunarodnici ujedinite se u Gračanici, kako bi Albanci odneli pobedu

Radio KiM
Izvor: Radio KiM

Politički aktivista Arton Smailji javno je pozvao sve albanske političke stranke da se izaberu jedinstvenog kandidata za predsednika opštine Gračanica na predstojećim lokalnim izborima, prenosi Ekonomija onlajn.

Smailji kaže da Demokratski savez Kosova i NISMA podržavaju njegov predlog. Smatra da, ukoliko se albanske političke stranke ne ujedine, postoji rizik da u Gračanici neće biti albanskih odbornika, da neće imati funkcionere u lokalnoj samoupravi i samim tim, ni uticaj na opštinske institucije.

Smailji je uputio i otvoreno pismo albanskim strankama na Kosovu u kome ih poziva na ujedinjenje za lokalne izbore.

"Dragi sunarodnici, ujedinite se u opštini Gračanica, budite jedinstveni, bez stranačkih prepiranja, kako bi Albanci odneli pobedu. U suprotnom nećemo imati nikakav uticaj na odluke lokalne Skupštine niti ćemo znati šta se konkretno radi u opštini", kaže Smailji, između ostalog u pismu.

Smalilji je u pismu dao predlog kako bi koalicija mogla da funkcioniše, a predložio je i tri imena koja bi mogla doneti mnogo glasova Albanaca.

Kako moguće kandidate za predsednika opštine Gračanica predložio je Šemsedina Vehapija, Fatmira Gašija ili Avdurahmana Krasnićija, jer, kako je dodao, sva trojica imaju 30 godina iskustva u politici.