Spasovski: Pozitivan ishod u odnosima Srbije i Kosova može imati presudan uticaj na ceo region

Oliver Spasovski
Izvor: Facebook/ Oliver Spasovski

Incident u Banjskoj pogađa ceo region, ali službe bezbednosti budno prate situaciju, prikupljaju informacije i redovno rade analize, rekao je ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski, ističući da nema direktnih posledica koje bi predstavljale pretnju po bezbednost te zemlje.

Spasovski je izrazio uverenje da će Evropska unija i SAD "stati na put mračnim scenarijima".

"Za sada je bezbednosna situacija u zemlji pod kontrolom, nema direktnih posledica koje bi predstavljale pretnju po bezbednost Severne Makedonije, a građani mogu da budu mirni. Uveren sam da naši strateški partneri, EU i SAD, neće dozvoliti crne scenarije i da će vršiti snažan pritisak da se stvari normalizuju", rekao je Spasovski za Politiku.

Ako želimo napredak, ekonomski razvoj i bolji standard naših građana, kaže Spasovski, ništa od toga neće uspeti bez bezbednosti.

"Verujem da pozitivan ishod u odnosima Srbije i Kosova može da ima presudan uticaj na ceo region i lično želim da se sva dešavanja u našem susedstvu rešavaju dijalogom i na miran način, jer rešavanje obaveza i očekivanja, ma koliko bila teška ili složena, znače brži povratak temama koje zanimaju naše građane i za njih to znači bolji život”,dodao je Spasovski.

Spasovski je rekao da, ako je zajednički cilj region koji će "izvoziti" mir i stabilnost, političke krize se ne mogu rešavati sukobima.

"Moramo se ujediniti zajedničkim politikama koje možemo da sprovodimo", poručio je Spasovski.