Srpska lista: Odluke odbornika u Leposaviću i Zubinom Potoku nastavak eskalacije

Srpska lista
Izvor: Facebook

Srpska lista saopštila da se današnjom odlukom odbornika skupština opština u Leposaviću i Zubinom Potoku da podnesu zahtev za pridruživanje ovih opština Asocijaciji kosovskih opština, nastavlja eskalacija situacije na terenu nasuprot zahtevima Srba, EU i SAD.

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, ovakve odluke "Kurtijevih nelegalnih i nelegitimnih odbornika imaju za cilj produbljivanje krize i izazivanja daljih tenzija na Kosovu".

“Kao i u slučaju kada je slična odluka doneta i od nelegalnih i nelegitimnih odbornika u opštini Severna Mitrovica i ova odluka nije doneta u interesu građana Leposavića i Zubinog Potoka i smatra se ništavnom od strane svih građana. Podsećamo još jednom, Srbi i ostali građani u srpskim opštinama, su isključivo zainteresovani za formiranje i članstvo u Zajednici srpskih opština, koja treba da bude krovna organizacija za zaštitu kolektivnih i pojedinačnih prava Srba i drugih zajednica, a ne za Kurtijeve igrokaze i igre koje imaju za cilj nastavak eskalacije, progon Srba i konflikte”, poručuju iz Srpske liste.