Stojanović: Dezinformacije Seljimija, dobra saradnja sa švajcarskom policijom u zaštiti Dika Martija

Dik Marti
Izvor: Večernje novosti

Spoljnopolitički savetnik premijerke Srbije Ane Brnabić Nikola Stojanović kaže da je tvrdnja koju je bivši ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi izneo da švajcarska policija i dalje štiti bivšeg tužioca Dika Martija “od srpske obaveštajne službe” obična dezinformacija.

Stojanović je na Tviteru naveo da je “brza reakcija srpske policije odagnala svaku sumnju u zaveru koja potiče od Srbije".

"Uloženi su veliki napori i uspostavljena dobra saradnja sa Federalnom policijom Švajcarke u cilju zaštite života i bezbednosti gospodina Dika Martija. Za takvu osobu koja je bila dovoljno hrabra da otkrije teška kršenja ljudskih prava na Kosovu od strane OVK, uključujući i gnusni zločin nedozvoljene trgovine ljudskim organima etničkih Srba, najmanje što možemo da učinimo je da obezbedimo povratak života gospodina Martija u normalu”, rekao je Stojanović.

Seljimi je ranije na Tviteru naveo da “švajcarska federalna policija i dalje štiti bivšeg tužioca Dika Martija nakon što je razotkrivena zavera srpske obaveštajne službe da planira njegovo ubistvo i okrivi Albance za taj gnusni zločin".