Suprug Vjose Osmani: Naša bezbednost je ugrožena, dužnost mi je da branim porodicu

Vjosa-suprug
Izvor: demokracia.com

Suprug kosovske predsednice Vjose Osmani, Prindon Sadriu, nakon što je medije nazvao "udruženim zločinačkim poduhvatom“, pokušao je da opravda svoje reči ugroženošću svoje porodice, ističući da je njegova izjava loše interpretirana i da ima poštovanje za profesionalne novinare ali se protivi medijskim agendama, prenosi Albanijan post.

"Tendencije kaljanja aktivnosti i imidža predsednice Osmani, moje supruge i majke naše dve ćerke, suštinski je teško tolerisati, jer su uvek rezultirale pretnjom po njihove živote i bezbednost“, napisao je Sadriu na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, "ako ne znate da stanete uz svoju porodicu, rizikujete da ne znate da stanete ni na radno mesto ni uz državu”.

"Kada je život moje porodice ugrožen zbog demonizacije, dezinformisanja i propagande pojedinih ljudi, podjednako je sveta dužnost svih nas da zaštitimo svoju porodicu, dostojanstvo i istinu", kazao je on.

Sadriu je rekao da "desetine pretnji, uključujući pretnje smrću", koje se upućuju 'uživo' u emisijama protiv njegove porodice, i javno povezivanje Vjosinog oca, nekadašnjeg policajca u Srbiji, da je počinio zločine nad Albancima, priče da su špijuni i sluge Rusije i vođe mafijaških klanova, ne samo da su neistiniti već su rezultirali i narušavanjem bezbednosti njegove dece.

Sadriu je stao na stranu svoje žene predsednice, nakon što je saopšteno da je Osmani, dok je bila poslanik, obeštećena sa 4.000 evra za utrošeno gorivo, uprkos tome što je živela u Prištini, a poslanici koji žive u glavnom gradu nemaju pravo na naknadu.

"Predsednica Osmani nikada nije trošila uzaludno niti zloupotrebljavala javni novac – svaki cent koji je zaradila može se opravdati i dokazati. Ovakva radna kultura ju je obeležila kao poslanicu i kao predsednicu Skupštine, a karakteriše je i danas kao predsednicu Kosova“, kazao je Sadriu.