Tahiri: Osmani i Kurti odgovorni za degradaciju odnosa sa SAD

Abeljard Tahiri
Izvor: Ekonomia Online

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri izjavio je danas da su odnosi Kosova i SAD loši, a da su za to odgovorni kosovska predsednica Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti.

Tahiri je u objavi na Fejsbuku naveo da degradacija odnosa Kosova i SAD znači samo jedno - ćorsokak u pogrešnom istorijskom, političkom i državnom pravcu.

Njegova reakcija usledila je nakon što je kosovski ambasador u Vašingtonu Iljir Dugoli u godišnjem izveštaju ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali naveo da je "američka strana zauzeča negativniji stav nego inače".

"Postupanje države domaćina je mnogo brutalnije nego što se može zamisliti. Ovo je slika odnosa između SAD i našeg Kosova, koje danas vode Vjosa Osmani i Aljbin Kurti. Ovo je jedina priča u koju nikada nismo verovali i očekivali da ćemo čuti. Ali ovo se dešava i odvija pred našim očima. Degradacija odnosa sa SAD za Kosovo znači samo jedno: ćorsokak u pogrešnom istorijskom, političkom i državnom pravcu. Za ovo stanje nema komentara. Postoji samo adresa - Vjosa Osmani i Albin Kurti", poručio je Tahiri.