Velja: Mustafa ne može da se pomiri sa činjenicom da Osmani zahteva liberalizaciju

Bljerim Velja
Izvor: RTK

Šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani Bljerim Velja rekao je da je Isa Mustafa glas "političkih podruma" koji ne može da se nosi sa čiinjenicom da predsednica Vjosa Osmani jasno zahteva od zemalja članice EU da donesu odluku o liberalizaciji viznog režima za Kosovo.

Velja je na Tviteru istakao da Mustafa nema kredibilitet da govori o tome, jer je postao politički sluga kako bi zadržao vlast.

"Povučen iz politike pošto su ga građani kaznili glasanjem, nema kredibilitet da drži predavanja. Nikada nije imao hrabrosti da se bori protiv kriminala i korupcije. Naprotiv, postao je politički sluga samo da bi ostao na vlasti još jedan dan. Dakle, da je Isa Mustafa imao obraz, kako kaže (koji nema), izvinio bi se građanima Kosova za nenadoknadivu štetu koju je naneo državi, kao nepopravljivi vazal i poslušni sluga zarobljavanja države i korupcije", istakao je on.

Velja je naglasio da da će biti potrebno mnogo truda i vremena kako bi se popravila šteta koja je naneta Kosovu

"Biće potrebno mnogo truda i vremena da se popravi šteta na njegovoj političkoj kičmi. Ali povratka nema, uprkos pozadinskoj buci nekih političkih penzionera. Otvoreni za debatu o kritikama, ali ne možemo ostati ravnodušni na blato našeg rada", zaključio je on.